Mat på ekte

Mat og servering er noe av det viktigste vi jobber med. Vi bruker lokale og økologiske råvarer – i den grad det er mulig, og vi legger litt ekstra i hver eneste tallerken vi serverer. Det tar tid, men vi vet at våre gjester setter pris på god, hjemmelaget mat av ypperste kvalitet.

Vi kaller det mat på ekte.

Kombiner gjerne matopplevelser med utendørsopplvelser.

Servering – eksempel på selskapsmeny med lam

SALT KYSS
Lokal spekemat med urterømme og brødfingre
GULT SJOKK
Suppe på ovnsbakte grønnsaker med ingefær og appelsin, og hjemmebakt brytebrød
ULL PÅ SKOGEN
Filet av økologisk lam med rødvinssaus, marinert brokkoli, pastinakkrem og timianpotet
POMPØS PUDDING
Panna cotta med lakris, pasjonsfrukt og hvit sjokolade

Servering – eksempel på selskapsmeny med reinsdyr

ØR RETT
Akevittgravet ørret, røkt majones, ishavsrogn og vaktelegg
SKOGENS GULL
Kremet soppsuppe med hvitvin og trøffelolje, og hjemmebakt basilikumbrød
HIMMELREIN
Smørkonfitert filet av reinsdyr, karamellisert fløtesaus, kremet kål, tyttebærpære, asparges og ripsgelé
TERTEFIN
Søt og frisk sitronterte med bær og granskuddsirup

Servering – eksempel på selskapsmeny med fasan

BIEBRIE
Bakt ost, nøtter, tranebær og plommehonning
GRØNNE GLEDER
Kremet suppe på de fineste erter, soppolje, norsk cheddar og hjemmebakt basilikumbrød
FY FASAN
Fasan med plomme- og rødvinsaus, kremet kål, rødbetstappe, asparges og ripsgelé
TILSLØRTE SKOGSPIKER
Pisket yoghurt med eplekompott, eplesirup og smuldretopping

Vi tilbyr tilpassede øl- og vinpakker.
Åstjern har skjenkebevilling og drikke kjøpes på stedet ved servering.

Noen av de flotte råvarene de benytter  i serveringen.

Høstet fra skogen og hagen: Noen av de flotte råvarene de benytter  i serveringen.

Her er noen av dem som inspirerer oss:
Lise von Krogh

Kokkebloggen