Aktiviteter som gir gode opplevelser

Våre aktiviteter er varierte og kan tilpasses gruppens ønsker.

Åszen og veien til Pilsen

En kreativ og mental reise, mer enn en fysisk utfordring. Vi deler inn i lag som skal finne frem til poster med kreative utfordringer. Dere vil bli utfordret på samarbeid om uvante oppgaver, styrke båndene i teamet og ha det gøy underveis. Forfrisknings­stasjonen og gode hjelpere er aldri langt unna. Senere har vi en morsom oppsummering og visning av resultatene. Dette er vår mest populære teambyggingaktivitet.

Flukten fra fangeleiren

Løypa er inspirert av Åstjerns forhistorie som NS-leir under andre verdenskrig, og foregår i nær­området. Deltagerne deles inn i grupper som konkurrerer mot hverandre på tid og poeng. Løypa har noen poster som er fysisk utfordrende, noen med morsomme og kløktige logikk-oppgaver, noen som tester natur-og historiekunnskapen, og noen poster som må løses ved samarbeid i gruppa. Aktivitetene avsluttes  med at vi (på humoristisk vis) går gjennom resultatene, og kårer et vinnerlag.

Femkamp

Våre femkampleker variere etter hva vi finner på av morsomme utfordringer. Det kan være støvle- eller hesteskokast, laghoppekonkurranse, balanseleker, byggesett, stylteløp, konsentrasjons- og huskelek, for eksempel.

Lerdueskyting

Dere får testet skyteferdighetene med en kyndig instruktør, på våre lerduebane. Ta det som en tøff konkurranse, eller bare som en morsom ferdighetsprøve. Vi har våpen, ammunisjon og hørselvern. Passer best i barmarksesongen.

Vinsmaking

Smak på et utvalg viner fra vår egen vinkjeller. I samarbeid med Åstjerns vinekspert, Peter Dørstad fra Dørstad Grapes, får dere en god presentasjon av våre utvalgte viner, og en introduksjon til ulike druer, distrikter og produsenter vi elsker. Noen av vinene smakes inntil en av våre lekre selskapsmiddager på kvelden.

Ølsmaking

I samarbeid med vår leverandør, Sagene Bryggeri, får gruppen leske seg med en perlerad av gyldne dråper, tilpasset sesongen og kveldens hovedrett.

Historisk vorspiel

En uformell historietime der det snakkes og synges om Hadelands mektige historie, fra mjød til mikrobryggeri. Vi byr på vikingkonger, den mørke middelalderen, forbudstid, hjemmebrenning, og selvfølgelig akevittens far; Christopher Hammer. Smaksprøver underveis hører til.

Improteater

Lær, og le på deg magekrampe, sammen med våre instruktører i verdens morsomste teatersport, improvisasjonsteater. Hva skjer når du må si «ja, og» til alt du blir konfrontert med? I denne verden kan du være akkurat så spontan, kreativ og leken som du selv vil, og da kan man dra galskapen ganske langt, og kanskje er det noe positivt medmenneskelig å lære av dette også. Passer utmerket som teambygging for bedrifter og grupper.

Bushcraft

Mathias Ekornås er kjent fra årets 71º Nord, og har reist verden rundt på eventyr. Han er instruktør for Forsvaret og har kurs i “Bushcraft” – kunsten å klare seg, og trives, utendørs. Mathias vil først holde et turforedrag med tittelen “Patagonia: Eventyret som heldigvis ikke gikk som planlagt”. Der forteller han om hvordan de flotteste øyeblikkene ofte ikke kan planlegges, men må oppstå av seg selv. Deretter er det ut i felten hvor Mathias vil lære dere utendørsferdigheter, samt inspirere til videre utforskning av turgleden.

Tur til Roten

Roten er et utendørs kunstverk, som ligger på en utkikks­plass ca to kilometer fra Åstjern. Det ble satt opp i forbindelse med kunstprosjektet Tankeplass langs Pilegrimsleden. Bli med på en hyggelig vandring til Roten. Der møter vi en av kunstnerne som forteller om prosjektet – som er fullt av myter og historier. Servering av øl og lokale pølser på stedet. Passer best i barmarksesongen.

Aktiviteter med hundene: Huskykos og tur, eller hundekjøring

På Åstjern har vi en gjeng med hyggelige og sosiale huskyer. Bli med på kennelbesøk og få fortellinger om hundekjøring og trekkhunder, samt masse hundekos. Etterpå seler vi opp hundene og går i samlet flokk på tur i området, med én hund per person. På vinteren tilbyr vi også hundekjøring.

Naturkviss

Vet du hvilke rovdyr som er rødlistet i Norge? Eller hvem som sa “Giv mig vinter, giv mig hunde – så kan I beholde resten”? Da får ditt lag poeng i Åstjerns egen naturkviss – uhøytidelig og morsomt. Arrangeres selvfølgelig ute i det fri.

Kino og popkorn i skolestua

Vi rigger til hyggelig kino, med reinskinn på gulvet og gode stoler. Brus og popkorn er en selvfølge.

Pølsestappekurs

Her kan du lage dine egne pølser til jul, eller bare lære litt mer om denne flotte matkunsten.

Fluefiskekastekurs

Vi samarbeider med Stonefly, en butikk på Gran med engasjerte sportsfiskere og fluebindere.

Underholdning

Vi har gode kontakter og kan være behjelpelige med å skaffe trubadur, humorinnslag eller artist til konsert.

Ut på tur

I nærområdet kan du nyte flotte friluftsområder, med Åstjernet og badeplass like i nærheten. Man har lett tilgang til merkede skiløyper og hundeløyper vinterstid, og sykkelruter og turstier om sommeren. Her er det mange muligheter for å bedrive aktiviteter på egen hånd. Hvis du lurer på hvor det er skiløyper i området, kan du sjekke Skiforeningens løypekart (søk på Høgkorsplassen) og på Hadeland Ski er det løypekart med preppestatus.

Aktiviteter l Ølsmaking

Hva med å smake på og lære litt mer om ulike øltyper?