AKTIVITETSMENY

Huskykos og tur

På Åstjern har vi en gjeng med hyggelige og sosiale huskyer. Bli med på kennelbesøk og få fortellinger om hundekjøring og trekkhunder, samt masse kos med hundene. Etterpå seler vi opp hundene og går i samlet flokk på tur i området, med én hund per person.

Aktivitetsløype

Løypa er inspirert av Åstjerns forhistorie som NS-leir under andre verdenskrig, og foregår i nær­området. Deltagerne deles inn i grupper som konkurrerer mot hverandre på tid og poeng. Løypa har noen poster som er fysisk utfordrende, noen med morsomme og kløktige logikk-oppgaver, noen som tester natur-og historiekunnskapen, og noen poster som må løses ved samarbeid i gruppa. Aktivitetene avsluttes samlet inne på tunet, hvor vi (på humoristisk vis) går gjennom resultatene, og kårer et vinnerlag.

Femkamp

Våre femkampleker variere etter hva vi finner på av morsomme utfordringer. Det kan være støvle- eller hesteskokast, laghoppekonkurranse, balanseleker, byggesett, stylteløp, konsentrasjons- og huskelek, for eksempel.

Naturkviss

Vet du hvilke rovdyr som er rødlistet i Norge? Eller hvem som sa “Giv mig vinter, giv mig hunde – så kan I beholde resten”? Da får ditt lag poeng i Åstjerns egen naturkviss – uhøytidelig og morsomt. Arrangeres selvfølgelig ute i det fri.

Finn veien til pilsen

Deltagerne deles inn i grupper. Hvert lag blir utstyrt med tradisjonelt navigasjonsutstyr; kart og kompass, og skal ta seg frem til en forfriskningsstasjon via en uhøytidelig naturløype.

Kino og popkorn i skolestua

Vi rigger til hyggelig kino, med reinskinn på gulvet og gode stoler. Brus og popkorn er en selvfølge.

Lerdueskyting

På Åstjern har vi en lerduebane, og vi dere kan få testet skyteferdighetene med en kyndig instruktør.

Pølsestappekurs

Her kan du lage dine egne pølser til jul, eller bare lære litt mer om denne flotte matkunsten.

Fluefiskekastekurs

Vi samarbeider med Stonefly, en butikk på Gran med engasjerte sportsfiskere og fluebindere.

Underholdning

Vi har gode kontakter og kan være behjelpelige med å skaffe trubadur, humorinnslag eller artist til konsert.